Veelgestelde vragen

Hoe werkt de loyaliteitskorting?


Heeft u in 2019 en/of 2020 ook geboekt via deze website (www.happycamp.nl) dan krijgt u 5% loyaliteitskorting! Dit geldt ook indien uw boeking is omgezet in een Corona-voucher

U ziet de korting nog niet direct op het tariefoverzicht ('kassabon') maar deze wordt achteraf op de factuur/bevestiging gecorrigeerd.
Om in aanmerking te komen voor de korting heeft u de volgende opties:

 • u vult tijdens het boeken in het opmerkingenveld uw eerdere boekingsnummer(s) in
 • u stuurt een mail naar info@happycamp.nl direct na het boeken met uw eerdere boekingsgegevens

 • Let op: de loyaliteitskorting geldt ook indien u in 2019 of 2020 Happy Camp geboekt heeft via een andere bemiddelaar zoals Allcamps, TUI of Booking.com

  Belangrijke voorwaarden:
 • de loyaliteitskorting geldt voor reserveringen gemaakt tot 1 maart 2021
 • de korting mag gecombineerd worden met eventuele andere (vroegboek)kortingen

 • Waar kan ik informatie vinden over de ligging van de tenten en de stacaravans op de camping?

  U kunt een plattegrond van uw camping opvragen via info@happy-camp.nl.

  Hoe kan ik een speciale voorkeur (preferentie) doorgeven?

  Zowel via de website als telefonisch kunt u tijdens uw reservering doorgeven welke speciale wensen u heeft. Deze preferenties worden te allen tijde doorgegeven aan het hoofdkantoor van Happy Camp en de parkmanagers ter plaatse. Men probeert zo veel mogelijk met uw preferenties rekening te houden en deze waar mogelijk te honoreren. Een preferentie kan echter niet gegarandeerd worden.

  Mag ik mijn huisdier meenemen?

  Op de onderstaande campings zijn honden (alleen op aanvraag) in de accommodaties van Happy Camp nu toegestaan:

  Prijs per dag €5,- op de volgende campings:
  Butterfly, Jesolo Mare (a), Marina Julia (a), Vigna sul Mar (a), Norcenni Girasole Club, Riccione (a), Real Village Roma (a), Park Albatros, Stork (a), San Nicola, Internazionale Manacore, La Masseria, Bella Sardinia, Solaris Camping Beach Resort, Belvedere, Karda Beach, Castell Montgri, Terme Catez en Camping Bella Austria.
  (a) Let op: u dient de extra schoonmaak à € 20,- direct bij boeking te betalen.

  Prijs per dag €12,- op de volgende campings:
  Camping Bijela Uvala Camping Free Beach (a) Camping Village L’Ultima Spiaggia Domaine La Yole
  (a) Let op: u dient de extra schoonmaak à € 20,- direct bij boeking te betalen.

  Regelgeving honden

  Alleen geselecteerde rassen zijn toegestaan en de beschikbaarheid is beperkt. Er geldt een maximum van 1 hond per accommodatie Tijdens reservering dient u aan te geven dat u een hond wil meenemen. Vervolgens wordt er bij goedkeuring door het hoofdkantoor van Happy Camp een schriftelijke bevestiging gestuurd. Deze bevestiging dient bij aankomst op de camping getoond te worden aan de receptie van Happy Camp. Indien u met een hond arriveert en geen schriftelijke bevestiging kan laten zien, wordt de hond niet toegelaten in de accommodatie van Happy Camp. Alleen kleine- of middelgrote honden zijn toegestaan.
  Alle honden moeten een paspoort hebben en een elektronische microchip voor identificatie. De eigenaar van de hond moet dit paspoort kunnen tonen, alsmede een Europese ziekteverzekeringskaart- of boekje, waarin de data aangegeven staan van de meest recente vaccinatie tegen hondsdolheid (in overeenstemming met de wet- en regelgeving van het land van bestemming)
  Op de camping dienen honden aan de lijn gehouden worden en te allen tijde bij hun eigenaar te zijn. De eigenaar is verantwoordelijk voor het opruimen van de uitwerpselen van zijn hond en dient ervoor te zorgen dat de hond andere gasten niet stoort. Het is te allen tijde de plicht van de eigenaar, om tijdens het verblijf ervoor te zorgen dat de hygiënevoorschriften van de camping worden nageleefd. Binnen in de stacaravan zijn honden niet toegestaan op de bedden of op de banken. Evenmin is de hond toegestaan in de douche van de stacaravan. Het wassen van honden is alleen toegestaan op de door de camping hiertoe aangegeven plekken.
  Honden mogen binnen of buiten de accommodatie niet alleen gelaten worden. Ook is het niet toegestaan de hond in de auto alleen te laten of daarbuiten.
  Daar iedere camping zijn eigen huisregels heeft, vragen wij u vriendelijk deze te lezen en ze te respecteren. Dit geldt eveneens voor het naleven van onze huisregels.
  Vergeet u niet alle benodigdheden voor uw hond zelf mee te nemen als speeltjes, voer- en drinkbakken, een riem en zakken voor het opruimen van uitwerpselen.

  Bij aankomst dient u €120,- borg te betalen. Hiervan houden wij €20,- bij vertrek in aan verplichte extra schoonmaakkosten voor de hond. Indien bij vertrek de stacaravan volgens het Happy Camp-beleid niet voldoende schoon wordt achtergelaten, zal een extra bedrag van €40,- op de waarborg worden ingehouden (Premium en Plus € 50,-).
  Uit respect voor onze klanten die last hebben van allergieën, zijn honden over het algemeen niet toegestaan in de accommodaties van Happy Camp, ook niet als de camping zelf wel honden toelaat. Bij de campings waar Happy Camp besloten heeft wel honden toe te laten is slechts een gering aantal stacaravans hiertoe gereserveerd.

  Mag ik een extra tentje bij mijn accommodatie plaatsen?

  Een extra tentje (bijvoorbeeld voor kinderen of extra gasten) wordt in principe niet toegestaan. Dit heeft te maken met het maximaal aantal toegestane personen per standplaats en het feit dat ook uw auto op uw standplaats geparkeerd dient te worden.

  Mag ik de auto ook elders op de camping parkeren?

  Op de meeste campings van Happy Camp kunt u uw auto bij de tent of stacaravan parkeren, op een aantal is daarvoor een speciale plaats gereserveerd elders op de camping. Indien u zelf besluit u auto ergens anders te parkeren dan op de daarvoor aangewezen plek, is het mogelijk dat de camping u hiervoor kosten in rekening brengt.

  Kan ik eerst een optie nemen voor ik reserveer?

  Het is mogelijk om een optie te nemen indien u bijvoorbeeld al wel de accommodatie wilt vastleggen maar ook nog met de medereizigers wenst te overleggen. Dit is alleen mogelijk bij boekingen buiten 6 weken voor vertrek. In dat geval kunt u het beste telefonisch contact opnemen met Happy Camp Nederland (info@happycamp.nl) en aangeven dat u een boeking in optie wilt zetten. Hiermee krijgt u (afhankelijk van de camping en beschikbaarheid) 2 tot 5 dagen extra tijd om over uw boeking na te denken. Binnen die termijn dient u aan Happy Camp door te geven of u de boeking door wilt laten gaan of niet.

  Wanneer ontvang ik mijn reispapieren?

  Nadat u de boeking telefonisch of via de website (www.happycamp.nl) heeft gemaakt, ontvangt u per mail hiervan bericht. Het kan gebeuren dat deze mail in uw mailbox met ongewenste berichten terecht komt, houdt u dit even in de gaten. In de bevestigingsmail staan ook de instructies vermeld voor wat betreft de (aan) betaling. Uw reispapieren ontvangt u per mail na ontvangst van het totale boekingsbedrag.

  Wanneer moet ik betalen en op welke manier kan dat?

  Uw aanbetaling dient binnen 10 dagen na boeking ontvangen te zijn, het restant uiterlijk 6 weken voor uw aankomstdatum. Zodra wij uw aanbetaling hebben ontvangen ontvangt u een per mail hiervan bericht. In deze mail staan de verdere gegevens vermeld t.b.v. de betaling van het restant van het boekingsbedrag. Indien u boekt binnen 6 weken voor vertrek, dient u het gehele boekingsbedrag in één keer te voldoen. U kunt betalen via iDEAL of via een handmatige bankoverschrijving. In de mail staan alle benodigde bankgegevens van Happy Camp vermeld. In het geval u kiest om te betalen via bankoverschrijving, raden wij u aan dit via internet bankieren ten doen, zodat er geen kosten aan verbonden zijn.

  Waarom staan er op mijn factuur kosten voor een extra persoon?

  De prijzen voor een stacaravan of tent in Italië zijn gebaseerd op een bezetting van vier personen. In het geval er een 5e, 6e of (bij het type Happy Plus of Premium een) 7e persoon meegaat, wordt hiervoor een toeslag berekend van € 5,- per persoon per dag. Indien u geboekt heeft voor een ander land, zijn de prijzen per stacaravan of tent gebaseerd op een bezetting van 6 personen en bij het type Happy Plus of Premium voor 7 personen.

  Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

  Annulering door dient te allen tijde schriftelijk (per mail) te gebeuren. Indien de overeenkomst wordt geannuleerd gelden de volgende annuleringskosten:

  voor alle verblijven met aankomst vóór 31.07.2021: tot 21 dagen voor de aankomstdatum: geen kosten.
  bij annulering vanaf de 20e kalenderdag t/m de 9e dag vóór de aankomstdag: 50% van de reissom;
  bij annulering vanaf de 8e kalenderdag t/m de 4e dag vóór de aankomstdag: 75% van de reissom;
  vanaf de 3e dag tot de aankomstdag of afbreking van het verblijf: 100% van de reissom.

  Kosten bij annulering voor verblijven vanaf 31.07.2021: tot 30 dagen voor de aankomstdatum: geen kosten.
  bij annulering vanaf de 29e kalenderdag t/m de 9e dag vóór de aankomstdag: 50% van de reissom;
  bij annulering vanaf de 8e kalenderdag t/m de 4e dag vóór de aankomstdag: 75% van de reissom;
  vanaf de 3e dag tot de aankomstdag of afbreking van het verblijf: 100% van de reissom.

  Is Happy Camp aangesloten bij de SGR?

  Alleen organisaties met een Nederlandse achtergrond kunnen aangesloten zijn bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Indien u bij Happy Camp boekt, boekt u rechtstreeks bij de ‘eindleverancier’ namelijk Happy Camp zelf. Deze organisatie is van origine Italiaans en kan daarom niet aangesloten zijn bij de Nederlandse organisatie SGR. Indien u rechtstreeks een hotel boekt in bijvoorbeeld Spanje of Oostenrijk is dat ook niet mogelijk met een SGR garantie). Mocht u er toch de voorkeur aan geven om via een SGR aangesloten reisorganisatie te boeken, dan adviseren wij u dit te doen via een reisbureau of touroperator. Wij wijzen u er op dat u in geval van reserveringen via een reisbureau of touroperator extra reserverings- en/of administratiekosten betaalt, evenals een bijdrage voor het Calamiteitenfonds. Bij een rechtstreekse boeking via onze website www.happycamp.nl betaalt u geen extra kosten.

  Als ik een stacaravan met airco heb geboekt, ben ik dan ook verplicht hiervoor te betalen?

  U kunt ter plaatse aan de parkmanager aangeven of u wel of geen gebruik wenst te maken van de airconditioning. Indien u er wel gebruik van wilt maken, betaalt u € 5,- per dag. De kosten voor het gebruik van de airconditioning betaalt u aan de parkmanager.

  Zijn er lakens en handdoeken aanwezig in de stacaravan of tent?

  Kussens en dekens zijn in alle stacaravans en tenten aanwezig. U kunt er voor kiezen om zelf lakens en kussenslopen mee te nemen of deze tijdens de boeking te huren. De kosten (ter plaatse te betalen) hiervoor (per wissel) bedragen € 15,- voor een éénpersoons-set (onder- en bovenlaken en een kussensloop) en € 20,- voor een tweepersoons-set (2 persoons onder- en bovenlaken en 2 kussenslopen). Handdoeken zijn niet aanwezig en dient u zelf mee te nemen.

  Kan ik zelf een kinderbedje meenemen?

  De mogelijkheid bestaat ook om bij Happy Camp een kinderbedje en / of – stoel te huren. Dit dient u bij uw reservering aan te geven. De kosten hiervoor bedragen € 2,- per stuk / per dag en betaalt u ter plaatse aan de parkmanager van Happy Camp. Het kinderbedje is voorzien van een dun matrasje. Linnengoed voor het bedje dient u zelf mee te nemen.

  Wat adviseert u mij nog om van huis mee te nemen?

  Op onze website staat het volledige inventaris vermeld van onze stacaravans en tenten. Het meeste dat u thuis in de keuken gebruikt is aanwezig. Het enige typisch Nederlandse gerei dat niet aanwezig is, is een kaasschaaf en een koffiezetapparaat. Vergeet u niet om wat thee/ en vaatdoeken van huis mee te nemen.

  Mag ik roken in de accommodatie?

  Het is in de stacaravans en tenten van Happy Camp verboden te roken.

  Zit er ook een vriezer in de koelkast?

  In elke koelkast zit een klein vriesvak ingebouwd. In de koelkast van het type Happy Plus en Premium zit er boven de koelkast een groot apart vriesvak.

  Heb ik WiFi bereik in mijn stacaravan of tent?

  Op nagenoeg alle campings van Happy Camp is er een internetpoint en / of WiFi-bereik. Meestal is dit bereik beperkt tot een aantal plaatsen van de camping (receptie, restaurant, bar etc.). Slechts in sommige gevallen is er WiFi bereik tot in de stacaravan of tent, dit verschilt sterk per camping en kan door Happy Camp nooit gegarandeerd worden. In veel gevallen dient voor het gebruik van WiFi betaald te worden.

  Ik wil graag een voorboeking maken voor mijn vakantie volgend jaar. Hoe doe ik dat?

  Als u een voorboeking vast wilt leggen, kan dit per mail (info@happy-camp.nl). Uw reservering wordt dan onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen vastgelegd. Zodra alle prijzen voor het nieuwe seizoen bekend zijn, ontvangt u een definitieve bevestiging per mail en een factuur. U kunt na ontvangst van deze bevestiging binnen 14 dagen kosteloos wijzigingen doorgeven of annuleren.

  Welk inventaris is aanwezig?

  Keuken:kop en schotels, lepels, messen en vorken, kleine lepeltjes, keukenmessen, dunschiller, keukengerei, schaar, flesopener, blikopener, slabestek, rasp, maatbeker, Italiaans koffie(moka)pot, mengkom, vergiet, koffiemok, snijplank, bestekbak, harde plastic borden, platte borden, diepe borden, schoteltjes, harde plastic glazen, set van 12 glazen, set van 3 pannen, koekenpan, dienblad, asbak, eierdopjes. Slaapkamer: dekens, kussens, kledinghangers. Algemeen: deurmat, wasrek, bezem. dweil. mandje, stoffer en blik, emmer. Tuinmeubelen: kunststof tafel en stoelen, 2 ligbedden/ligstoelen, barbecue (daar waar toegestaan; dit wordt vermeld bij de beschrijving van uw accommodatie).
  Tip: neem uw eigen kaasschaaf mee en eventueel een (Nederlands) koffiezetapparaat.

  Wat moet ik doen als er bezoek voor ons komt op de camping?

  U dient het bezoek aan te melden bij de receptie van de camping. Sommige campings vragen voor bezoekers een kleine toeslag.

  Hoeveel bedragen de schoonmaakkosten?

  De klant dient zelf voor de eindschoonmaak te zorgen. Indien dit niet (voldoende) gebeurt wordt er voor de types Happy Comfort, Happy Classic, Happy Standaard, Standaard Extra, Happy Maxi Tent € 40,- op de borgsom ingehouden. Voor de types Happy Plus en Happy Premium en Happy Premium Suite geldt hiervoor € 50,-. Happy Camp heeft zelf geen schoonmaakservice (die u kunt inhuren).