Vakantie informatie

Prijzen

De prijzen van Happy Camp zijn gebaseerd op een bezetting van 4 personen, gelden per tent of stacaravan per nacht en zijn inclusief één parkeerplaats (m.u.v. Griekenland) en gebruik van gas, water en elektriciteit. Indien er sprake is van een 5e, 6e of (daar waar mogelijk) 7e persoon, dient dit bij de reservering aangegeven te worden. Voor een extra persoon geldt een toeslag van € 5,- per nacht.

Valuta

De prijzen op onze website zijn in euro. De lokale valuta in Kroatië is de Kuna en 100 Kuna is ca. € 13,-. In Hongarije betaalt men met de Forint. Ter indicatie 1000 Forint is ca. € 3,-.

Aankomst & Vertrek

Voor accommodaties geldt vaak, zeker in het voor- en naseizoen, dat u op verschillende dagen kunt aankomen en vertrekken. Meestal bedraagt de minimum verblijfsduur dan ca. 3 nachten. In het hoogseizoen geldt dikwijls een minimum verblijfsduur van zeven nachten. Daarbij is de zaterdag meestal de vaste aankomst- en vertrekdag. Op sommige campings kan dit ook de woensdag zijn. De receptie van de camping is veelal vanaf 08.00 - 09.00 uur geopend (in de middag soms even gesloten vanwege middagpauze). U kunt vanaf aankomst op de camping van alle faciliteiten van de camping gebruik maken. Bij aankomst meldt u zich eerst bij de receptie van de camping t.b.v. registratie en (evt.) betaling van toeristenbelasting. Uw Happy Camp stacaravan of tent staat tot uw beschikking vanaf 16:00 uur op de dag van aankomst en dient verlaten te worden tussen 07:00 en 10:00 uur op de dag van vertrek. Na registratie bij de campingreceptie, meldt u zich vervolgens bij de receptie va Happy Camp, waar u eventuele bijgeboekte extra’s (zoals huur babybedje) en overige bijkomende kosten (bijvoorbeeld evt. gebruik van airconditioning) en de borg (€ 100,- contant) dient te voldoen. De exacte bedragen vindt u terug op www.happycamp.nl en/of de factuur van Happy Camp. Op sommige campings ontvangt u van de camping een armbandje die toegang geeft tot de camping en de faciliteiten. U ontvangt de sleutel van uw accommodatie en de vakantie kan beginnen! Indien u pas ‘s avonds of de volgende dag aankomt, verzoeken wij u ons hierover telefonisch te informeren. Indien u dit niet doet loopt u het risico dat de accommodatie niet meer beschikbaar is bij aankomst. Telefoonnummers staan vermeld in de reisbescheiden. Het aantal gasten voor de geboekte accommodatie mag niet meer zijn dan het aantal dat op onze website staat aangegeven. Dit geldt eveneens voor kinderen jonger dan 2 jaar (een kinderbed dient u zelf mee te nemen, indien niet bij de boeking gereserveerd). Indien er meer personen aankomen dan geboekt dan kan u de toegang geweigerd worden of een toeslag verlangd worden.

Happy Camp Parkmanagers

Happy Camp heeft op nagenoeg elke camping een eigen Happy Camp receptie. Onze medewerkers (parkmanagers) zullen u bij aankomst daar verwelkomen en u laten zien waar u uw accommodatie op de camping kunt vinden. Hij/zij staat tot uw beschikking voor al uw vragen tijdens uw vakantie en voorziet u van hulp en informatie. Onze parkmanagers zijn voornamelijk Engelstalig. Op sommige campings is geen aparte Happy Camp receptie. In dit geval kunt u in geval van vragen of problemen terecht bij de receptie van de camping zelf, die (indien nodig) rechtstreeks contacten onderhoudt met het hoofdkantoor van Happy Camp in Italië.

Borg en Schoonmaak

Bij aankomst op de camping, dient u aan de parkmanager van Happy Camp een waarborgsom te betalen van € 100,- (contant) per stacaravan of tent. U ontvangt een getekend ontvangstbewijs dat u dient te bewaren tijdens uw verblijf. Alleen op vertoon van dit bewijs krijgt u aan het eind van uw vakantie de borg weer terug. Om uw borg volledig terug te krijgen dient u zelf zorg te dragen voor de schoonmaak van uw tent of stacaravan. Op de dag voor- of op de dag van uw vertrek wordt uw accommodatie door de parkmanager (of personeel van de camping) op onderhoud en schoonmaak gecontroleerd; met name op de schoonmaak van badkamer, koelkast en keuken. Indien u niet (afdoende) heeft schoongemaakt wordt er € 40,- op uw borg ingehouden (type Premium, Premium Suite en Plus € 50,-). De Happy Camp tenten en stacaravans zijn voorzien van voldoende inventaris voor 6 tot 7 personen. Wij verzoeken u onze inrichting te respecteren en er zorg voor te dragen schade te vermijden. Eventuele geconstateerde schade zal van uw borg worden afgetrokken. Laat uw parkmanager weten wanneer u besluit om eerder te vertrekken. Indien u vertrekt op een tijdstip dat de parkmanager niet aanwezig is, wordt de waarborgsom (na controle van uw accommodatie) later aan u overgemaakt.

Barbecue

Elke Happy Camp tent en stacaravan is voorzien van een gas- of houtskool barbecue, behalve op campings waar barbecueën niet is toegestaan. Daar waar een barbecue niet is toegestaan is er in de stacaravan of tent een kleine elektrische grillplaat aanwezig. In de individuele beschrijving van de camping vindt u hierover meer informatie.

Parkeren

In de prijs is één parkeerplaats voor uw auto per tent of stacaravan inbegrepen (m.u.v. Griekenland). In de meeste gevallen bevindt deze zich direct naast uw accommodatie of op een privé parkeerplaats van de camping.

Huisdieren

Huisdieren zijn over het algemeen niet toegestaan in de accommodaties van Happy Camp, ook niet indien deze door sommige campings zelf wel worden toegelaten. Wij verzoeken u daarom om een alternatief verblijf voor uw huisdieren te vinden tijdens uw vakantie. Op een aantal camping maakt Happy Camp een uitzondering: Prijs € 5,- per dag

 • Butterfly aan het Gardameer (Happy Standard)
 • Marina Julia aan de Venetiaanse Kust
 • Jesolo Mare aan de Venetiaanse Kust (alleen op aanvraag)
 • Vigna sul Mar aan de Adriatische Kust (Happy Standard)
 • Riccione
 • Norcenni Girasole in Toscane (Happy Standard)
 • Park Albatros in Toscane (Happy Standard)
 • Orbetello Camping Village in Toscane
 • Stork Camping Village in de
 • San Nicola in Apulië
 • Internazionale Manacore in Apulië (Happy Classic)(alleen op aanvraag)
 • La Masseria in Apulië (Happy Classic)
 • Bella Sardinia op Sardinië
 • Karda Beach in Griekenland
 • Terme Catez in Slovenië (Happy Standard)
 • Bella Austria in Oostenrijk
 • Castell Montgrì in Spanje (Happy Comfort)
 • Solaris Camping Beach Resort in Kroatië
 • Belvedere in Kroatië
 • Real Village Rome

 • Prijs: € 12,- per dag
 • L' Ultima Spiaggia op Sardinië
 • Domaine la Yole Camping Lodge in Frankrijk
 • Bijela Uvala in Croatia (Happy Comfort)
 • Free Beach in Toscane

 • Kinderbedjes (en stoelen)

  Kinderbedjes en kinderstoelen zijn bij Happy Camp te huur. Indien u hier gebruik van wenst te maken, dient u dit bij uw reservering aan te vragen. Hiervoor geldt een toeslag van € 2,- per stuk, per dag en dient ter plaatse bij onze parkmanagers bij aankomst betaald te worden. Elke aanvraag wordt doorgegeven aan onze parkmanagers en wordt gehonoreerd zolang de voorraad strekt. De kinderbedjes zijn voorzien van een dun matrasje. Beddengoed voor het kinderbedje dient u zelf mee te nemen.

  Lakenpakket

  In de stacaravans en tenten van Happy Camp zijn te allen tijde dekens en kussens aanwezig. Lakens, kussenslopen en handdoeken dient u zelf mee te nemen. Het is ook mogelijk lakenpakketten te huren. De kosten hiervoor zijn als volgt:
  Set (2 personen): € 20,- per set (1 x 2-persoons hoeslaken, 2-persoons laken en 2 kussenslopen)
  Set (1 persoon): € 15,- per set (1 x 1-persoons hoeslaken, 1-persoons laken en 1 kussensloop)

  Airconditioning

  De meeste van onze stacaravans beschikken over airconditioning. Indien u hiervan gebruik wenst te maken, kunt u dit bij aankomst aan de parkmanager van Happy Camp aangeven. Kosten: € 5,- per dag, ter plaatse te betalen. Bij Camping Ca' Savio zijn de kosten € 10,- per 20 uur en € 20,- voor 40 uur. Niet gebruikte uren worden niet gerestitueerd.

  Water & Electra

  In sommige landen valt soms de water- en elektriciteitsvoorziening uit. Meestal wordt dit probleem snel verholpen. Het is beter om geen leidingwater te drinken en in plaats daarvan drinkwater in flessen te kopen.

  Animatie

  Vrijwel al onze campings bieden een animatie- en entertainmentprogramma in het hoogseizoen (juli, augustus) met bijv. sportcursussen, miniclubs en shows en entertainment in de avond voor volwassenen en kinderen. In het laagseizoen kan dit programma beperkter zijn.

  Zwembaden

  Op nagenoeg alle campings is de toegang tot het zwembad inbegrepen in de prijs. Er zijn campings waar het dragen van een badmuts verplicht is. Tevens worden boxershorts en surfbroeken uit oogpunt van hygiëne niet overal als zwemkleding geaccepteerd. Op sommige campings heeft u een kaartje of een bandje nodig dat u de toegang verschaft tot het zwembad. Deze worden bij aankomst verstrekt door de parkmanagers of door de camping zelf. In de individuele beschrijving van de camping vindt u hierover meer informatie.

  Groepen & Jongeren

  Groepen (families, schoolgroepen, jongeren) die in meer dan één stacaravan of tent verblijven, worden alleen op aanvraag toegestaan. De reservering dient te worden bevestigd door de reserveringsafdeling van Happy Camp. Minderjarigen (jongeren onder de 18 jaar) dienen vergezeld te zijn door minimaal één van hun ouders of wettelijk voogd, die ervoor waakt dat de campingregels worden gerespecteerd en nageleefd. Indien er minderjarigen zijn onder de deelnemers van de geboekte reis, die niet begeleid worden door een ouder of voogd, dient door de hoofdboeker bij navraag schriftelijk te worden aangetoond, dat de ouders of voogden van deze minderjarigen toestemming hebben verleend voor het deelnemen aan het geboekte verblijf. Reserveringen van jongeren t/m 25 jaar zijn op aanvraag en dienen te worden bevestigd door de reserveringsafdeling van Happy Camp.

  Campingleven

  Vakantie vieren op een camping betekent leven in een natuurlijke omgeving. Het is daarom goed mogelijk dat u met mieren, muggen en andere insecten in aanraking komt. Als rust belangrijk voor u is tijdens uw vakantie, let er dan op dat er op grote campings over het algemeen – in het volle hoogseizoen - sprake kan zijn van gezellige drukte maar dit ook de nodige geluidsoverlast met zich meebrengt. Veel campings organiseren overdag en ’s avonds allerlei sportieve en gezellige activiteiten. In de tekst staat dit vermeld als entertainment en animatie. De normen van geluidsoverlast zijn in zuidelijke landen anders dan in Nederland en België. Op luidruchtig gedrag van mede vakantiegangers hebben wij en de accommodatieverschaffer slechts beperkte invloed.

  Laagseizoen

  In het laagseizoen zijn op sommige campings niet altijd alle faciliteiten beschikbaar. Dit vaak omdat er in bepaalde gevallen onderhoud nodig is. Openingstijden en -dagen van het zwembad zijn dan veelal afhankelijk van het weer.

  Toeristenbelasting

  In veel landen dient u een dagelijkse verblijfsbelasting te betalen. Dit is een lokale belasting die direct bij aankomst bij de receptie van de camping betaald dient te worden.

  Reisdocumenten

  Neem altijd een geldig paspoort of identiteitskaart mee als u op vakantie gaat. Indien uw paspoort verlengd dient te worden, houdt dan rekening met de benodigde tijd hiervoor. Kinderen van 16 jaar en ouder moeten een eigen reisdocument hebben. In veel landen wordt een identiteitskaart ook geaccepteerd als reisdocument. Zie voor details de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: www.minbuza.nl, klik op “Reizen en Landen” en vervolgens op “Wijs op Reis”.
  N.B. Indien u geen Nederlandse nationaliteit heeft, kunnen andere regels gelden.

  Campingregels

  Elke camping heeft zijn eigen reglement, waar iedereen zich aan dient te houden. Wij verzoeken u de regels goed door te lezen en uw accommodatie, camping en andere gasten te respecteren, om op die manier extra van uw vakantie te genieten. U kunt het reglement verkrijgen bij de receptie van de camping. Indien de campingregels niet gerespecteerd en/of nageleefd worden en het campingbeheer zich genoodzaakt voelt om maatregelen te nemen, aanvaardt Happy Camp hiertoe geen enkele verantwoordelijkheid. De namen die vermeld staan op uw reserveringsvoucher dienen overeen te komen met diegenen die daadwerkelijk in de stacaravan of tent verblijven. In geval van een naamswijziging verzoeken wij u direct contact op te nemen met Happy Camp, zodat de geboekte camping tijdig hierover wordt geïnformeerd.

  Faciliteiten

  Onder het tabblad “Kenmerken” van de geselecteerde camping geven wij een indicatie van de openingsdata van een aantal faciliteiten. Mogelijk zijn bepaalde faciliteiten in het voor- of het naseizoen niet beschikbaar of beperkt geopend. Daar staat tegenover dat u in het laagseizoen profiteert van zeer scherpe prijzen. Houdt u er rekening mee dat voor sommige campingfaciliteiten of services betaald dient te worden, zoals bijvoorbeeld wellness faciliteiten, WiFi en sommige sportfaciliteiten (per camping verschillend).

  Aansprakelijkheid

  U dient de accommodatie naar beste weten en volgens bestemming te gebruiken en onderhouden. U bent aansprakelijk voor alle verlies en/of schade aan de accommodatie en/of inventaris, ongeacht of deze schade en/of verlies het gevolg is van nalatigheid of daden van uzelf of derden. Van bijzondere voorzieningen, zoals excursies, rondleidingen, bezichtigingen en (sport)activiteiten maakt u op eigen risico gebruik.